Monday, December 4, 2017

COUNSELING EN ISLAMIC PSYCHOTHERAPY (TOEPASSING IN ONDERWIJS EN SOCIAAL)

RESUME
COUNSELING EN ISLAMIC PSYCHOTHERAPY(TOEPASSING IN ONDERWIJS EN SOCIAAL)
door:Asrul Rahman80200216064
Geciteerd van de blootstelling:Prof. Dr. H. Abdul Mujib, M.Ag., M.Si(Gesproken in openbare lezing op 11 november 2017 op JILC Tamalanrea Makassar)
 
Het fundamentele verschil tussen de islamitische psychologie en de westerse psychologie ligt in de toegepaste waarde. Waar de islamitische psychologie waarde hecht aan het concept, terwijl de westerse psychologie vrij is van waarde voor het concept. Dit betekent dat de westerse psychologie het menselijke element naar voren brengt zonder na te denken over de impact die zou optreden bij het implementeren van deze stappen.Psychologen hebben een verschillende reikwijdte van studie met counseling. Waar psychologen de reikwijdte van de studie zijn waar psychologen lbihh leunend op de mentale gezondheidsfunctie van de cliënt, terwijl preventieve counseling tegen cliënten. Dit betekent dat de psycholoog het doel heeft om zijn cliënt te laten begrijpen en zichzelf te ontwikkelen voor andere verbindingen, terwijl counseling zijn cliënten bevrijdt om zichzelf in andere opzichten te begrijpen. Het verschil tussen de twee zit in de ontwikkeling, een psycholoog naast het helpen van cliënten om zichzelf te begrijpen en patiënten te helpen zichzelf te ontwikkelen.Er is een therapie voor nodig om de cliënt te helpen zichzelf te begrijpen en te ontwikkelen, een daarvan is zweeptherapie op een gegeven moment aan de patiënt. In de islam gelooft het in twee krachten, namelijk wetenschappelijke macht en suprawetenschappelijke macht. De wetenschappelijke macht in kwestie is de kracht die voortkomt uit de ervaring en het reseacrh gedaan door een psycholoog in het verlenen van hulp aan zijn cliënten. Terwijl de suprawetenschappelijke macht iets is dat wordt veroorzaakt door een bepaalde waarde van de psycholoog, of het nu een abstract karakter betreft of leugens in de moraliteit van een bepaalde persoon. Wetenschappelijke supra kan ook worden begrepen door de kracht van het gebed of door te vertrouwen op de kracht van macht die creëert (Allah SWT).Islam is een religie die de kracht en aandacht heeft voor het schepsel, dus het neemt het geloof in het toepassen ervan op, zoals in het waswater dat gebruikt kan worden als mediathe therapeut.Wallahu A'lam ...Wassalamu Alaikum Wr. Wb.

No comments:

Makalah: Mahabbah, Makrifah

BAB I PENDAHULUAN   A.      Latar Belakang Perkembangan ilmu pengetahuan dan teknologi membawa manusia larut dan terbuai dalam din...